Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Alopecie (caderea parului), masca cosmetica antimatreata

Alopecia o cadere mai mult sau mai putin masiva a parului, localizata in regiuni restranse (alopecie localizata) sau intinsa la intreaga piele a capului (calvitie) sau chiar la toate partile paroase ale organismului (alopecie generalizata).

Motivele caderii parului sunt foarte numeroase, unele cunoscute si care pot fi indepartate, altele necunoscute inca. De cele mai multe ori, in special la barbati, alopecia este insotita de stare de seboree, care consta in formarea exagerata de grasime pe pielea capului. Firul de par, literalmente sufocat, nu se mai poate regenera in mod normal, cade si nu mai este inlocuit de un alt fir normal.

Alopecia seboreica incepe la colturile fruntii si in varful capului si, neingrijita, duce la o rarire din ce in ce mai importanta a parului, pana ce se instaleaza o calvitie completa.
Alopecii difuze mai pot aparea in urma unei boli infectioase, in care temperatura a crescut peste 39? C, dupa anumite stari socante (operatii, emotii puternice, nastere), in urma unor tratamente in care s-a urmarit indepartarea perilor, in anumite stari insotite de o slabire mare a organismului (leucemii, cancere, diabet), in anumite boli proprii ale firului de par ca moniletrix (peri inegali ca grosime, rupandu-se usor), tricoclazie (fragilitate mare a firului de par), sau dupa greseli in ingrijirea parului, cum ar fi spalatul prea des, in special cu sapunuri alcaline, vopsirea repetata.

Spre deosebire de alopeciile difuze descrise mai sus, caderea parului se mai poate produce si pe suprafete mai restranse, cum ar fi in pelada, micozele pielii capului, foliculitele profunde, in cazul localizarii in pielea capului a lupusului eritematos, sclerodermiei lichenului plan.

Caderea parului poate fi definitiva, realizand alopecia cicatriceala, cum ar fi dupa foliculitele profunde, lupusul eritematos, sclerodermie, in cazul unei supradozari de raze X, in alopecia seboreica inaintata sau reversibila, radacina parului nefiind distrusa, ca dupa boli febrile, pelada, micoze (in afara de favus), alopecia seboreica incipienta.

Matreata (Pitiriazis-ul) este una din cele mai curente boli ale pielii capului, afectand atat barbatii cat si femeile de orice varsta. Matreata este semnul unei micoze pe pielea capului si nu este contagioasa. Barbatii sunt mai expusi decat femeile la riscul de a face matreata deoarece barbatul produce in mod natural mai mult sebum.

Cauza exacta a acestei boli este incerta, insa ea poate rezulta ca urmare a unui traumatism, a stresului, a unei modificari hormonale, dupa ingerarea de glucide, ca urmare a infectiilor sau a unei carente de vitamina B sau acizi grasi esentiali. Se disting doua tipuri de matreata:

* Matreata uscata: apare datorita accelerarii regenerarii celulelor scalpului si este vizibila pe umeri sub forma unor solzisori albi, inestetici. Putem vorbi de matreata uscata atunci cand ea este foarte fina si se detaseaza usor.
* Matreata grasa: se explica prin excesul de sebum in par. Acest gen de matreata apare pe parul gras si este usor de recunoscut, fiind galbena si lipindu-se de scalp. Matreata grasa nu este neaparat remarcata, insa provoaca mancarimi si iritatii la nivelul scalpului.

Cauza principala a aparitiei matretii este utilizarea in exces a sampoanelor cu actiune detergenta, care nu doar ca favorizeaza ingrasarea parului, dar si irita scalpul. De altfel, persoanele care au pielea uscata sunt cele mai expuse la acest gen de probleme. In unele cazuri, aparitia matretii se datoreaza unei boli de piele, ca de exemplu dermatita seboreica, eczeme sau psoriazis. Caderea matretii este frecventa in momente de stres, mai ales la barbati.

Produse recomandate: 15-20 buc. Plic Pulbere de Argila Albastra