Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Arsuri de piele

Arsurile pot fi produse de obiecte sau lichide fierbinti, aburi, foc, soare, radiatii, electricitate si substante chimice.

In functie de gravitate, arsurile pot avea 3 grade:

* arsuri de gradul 1: sunt limitate la stratul superficial al pielii (epidermul); leziunile sunt rosii si dureroase, usor umflate, iar pielea se poate coji dupa 1-2 zile.
* arsurile de gradul 2 sunt mai profunde, afecteaza si al doilea strat al pielii (dermul), sunt foarte dureroase si se formeaza basici; pielea este foarte rosie, cu un aspect patat, iar edemul poate fi semnificativ.
* arsurile de gradul 3 afecteaza toate straturile pielii, care capata un aspect negricios; sunt putin sau deloc dureroase, pentru ca nervii sunt distrusi.

O arsura de gradul 1, de mici dimensiuni, poate fi tratata cu usurinta acasa. Dintre arsurile de gradul 2, necesita vizita la medic cele cu un diametru mai mare de 5 cm, cele localizate pe fata, maini, picioare, zona genitala, fese sau articulatii mari.

Orice arsura de gradul 3 necesita ingrijire medicala de urgenta. Simptomatologia arsurilor solare difera de la individ la individ si este direct proportionala cu gradul expunerii. Pielea devine sensibila, insotita de aparitia unor vezicule, mergand pana la arsuri grave. Fenomenele locale pot fi insotite de febra, frisoane, oboseala, stare de slabiciune, soc similar arsurilor termice.
Produse recomandate: 1-2 buc. de Pasta Argila Albastra - 500 gr.