Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Criza hemoroidala, hemoroizi

Termenul de hemoroizi se refera la fenomenul de inflamare si umflare a venelor (pernitelor venoase) din jurul anusului sau din partea de jos a rectului. Hemoroizii pot sa apara din retinerea scaunului pe o perioada mai lunga. Alti factori care pot duce la aparitia hemoroizilor pot sa fie: sarcinile, imbatranirea, constipatia cronica sau diareea, si sexul anal.

Hemoroizii se afla in interiorul si deasupra anusului (interni) si sub pielea din jurul anusului (externi). Hemoroizii apar in urma congestiei plexusurilor interne si externe din jurul canalului anal.

Hemoroizii afecteaza cam 80% din populatie la un moment dat, fiind foarte comuni, atat la barbati, cat si femei. Cam jumatate din populatie are hemoroizi pana la varsta de 50 de ani. Hemoroizii sunt intalniti frecvent la femeile insarcinate, datorita presiunii fatului in abdomen ca si schimbarile hormonale, care duc la marirea vaselor hemoroidale. Aceste vase sunt supuse unei presiuni mari in timpul nasterii.

Peste doua treimi din toata populatia sanatoasa care s-a prezentat la control a fost diagnosticata cu hemoroizi. Cand hemoroizii se inflameaza, pot sa cauzeze mancarime sau durere, si sa sangereze. Din pacate starea hemoroizilor poate doar sa se inrautateasca de-a lungul anilor, niciodata sa se imbunatateasca.
Hemoroizii interni apar mai sus pe canalul anal, fara sa fie la vedere. Sangerarea este cea mai intalnita simptoma a hemoroizilor interni, si singura in majoritatea cazurilor.

Hemoroizii externi sunt vizibili in afara canalului anal. Hemoroizii sunt de fapt vene de sub piele care s-au umflat si au o culoare albastra. De obicei acesti hemoroizi apar fara nici o simptoma. Cand se inflameaza, insa, acesti hemoroizi apar rosii si sensibili.

Cateodata, hemoroizii interni ies pe canalul anal, acest fenomen numindu-se prolaps hemoroidal; este foarte dificil sa se introduca la loc in canalul anal acesi hemoroizi si de obicei foarte dureros.

Cand se formeaza un cheag de sange in interiorul unui hemoroid extern, de obicei se simte o durere acuta. Acesti hemoroizi trombozati se simt in zona anala ca niste boabe de mazare de consistenta tare.

Multe probleme anorectale, incluzand fisuri, fistule, abcese, sau iritatii si mancarimi (prurit anal), au aceleasi simptome si sunt incorect diagnosticate drept hemoroizi. Hemoroizii de obicei nu sunt periculosi si nu ameninta viata. Rar, un pacient poate sa aiba asa sangerare, incat poate sa apara anemia severa sa chiar moartea. In unele cazuri, simptomele hemoroidale pur si simplu dispar in cateva zile. Dar in majoritatea cazurilor, simptomele hemoroidale vor reaparea, de obicei mai grave decat inainte.

Cu toate ca multe perosane au hemoroizi, nu toti au simptome. Cel mai intalnit simptom a hemoroizilor interni, este sangerarea curata ce acopera scaunul , hartia de toaleta sau in vasul de toaleta. Totusi un hemoroid intern poate sa iasa prin anus in afara, fiind iritat si dureros. Simptomele hemoroizilor externi pot include umfalturi dureroase si tari in jurul anusului care sunt ca rezultat al formarii unui cheag de sange. Aceasta stare este cunoscuta sub numele de hemoroizi externi trombozati. In plus scarpinatul in exces sau curatarea anusului poate cauza iritatii cu sangerare si mancarime. Acestea pot duce la un cerc vicios de simptome.

Cea mai buna cale de a preveni hemoroizii este pastrarea scaunelor moi, scazand astfel presiunea. Exercitiul fizic, incluzand mersul pe jos si marirea fibrelor din dieta ajuta la reducerea constipatiei si la un scaun mai moale care trece mai usor prin intestine.
Produse recomandate: 3 x Pulbere de Argila Albastra - 1 kg. si 6 x Pulbere de Argila Albastra - 2 kg.