Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Reglarea tensiunii arteriale

Tensiunea Arteriala este cea mai agresiva boala cardiovasculara, cu cea mai crescuta incidenta la populatia adulta. Cu toate ca au trecut mai mult de doua secole de la prima masurare a presiunii cu care sangele circula in artere, nici in prezent nu exista unanimitate de pareri cu privire la valorile ei normale.

Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii apreciaza ca fiind normale valorile tensiunii aflate sub 14/9, iar anormale, hipertensive, pe cele care trec peste 16/9,5 pana la varsta de 60 de ani. La nastere tensiunea este 5/3, la o luna - 8/6, iar de la varsta pubertatii pana la maturitate, tensiunea ar trebui sa-si pastreze aceleasi valori.

Semnificatia cifrelor: prima cifra, totdeauna mai mare, reprezentand tensiunea maxima sau sistolica, arata mai ales starea inimii, iar a doua cifra, mai mica, minima, reprezentand tensiunea diastolica, este relevanta pentru starea arterelor periferice.

Se vorbeste de tensiune oscilanta numai cand diferenta intre masuratori este de peste 5-6 cm.Hg (coloana de mercur). Cresterea tensiunii poate sa fie de sine statatoare sau poate sa fie urmarea unor boli de tot felul (aproape toate alterarile renale, vasculare, cardiace, de colagen, metabolice, diabet, guta, dereglari ale sistemului nervos vegetativ si central, cancer, mai ales feocromocitom la suprarenale, boli ale sangelui sau ale glandelor endocrine si inca multe altele).

Simptomele hipertensiunii (cele mai frecvente) sunt: ameteli, dureri vagi de cap (mai ales in zona occipitala), palpitatii, tulburari de vedere, zgomote in urechi, amorteli ale fetei, limbii ori membrelor, tulburari de echilibru, greturi sau voma, jena precordiala, senzatie de cap greu (epistaxis), somnolenta, etc.
Produse recomandate: 3 buc. Pulbere de Argila Albastra - 1 kg.