Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Spondiloza lombara, cervicala si dureri articulare

Spondiloza consta in depuneri de calciu la nivelul marginilor platourilor discale sau in jurul articulatiilor. Aceste depunderi de calciu creeaza niste formatiuni cunoscute sub numele de \"ciocuri de papagal\". Prezenta lor arata ca este vorba de un proces cronic degenerativ al coloanei. Acest proces este cauza a doua probleme esentiale. In primul rind ingusteaza canalul rahidian in care stau maduva si nervii si ingusteaza gaurile de conjugare - locurile pe unde ies nervii din maduva si se distribuie spre membre. Ingustarea acestor gauri - in fiecare gaura trebuie sa incapa un nerv - poate da niste dureri cumplite. In al doilea rind, ingustarea in ansamblu a canalului rahidian (vertebral) duce la instalarea a ceea ce se cheama mielopatiavertebrala.

Spondiloza lombara este un proces degenerativ care se desfasoara la nivelul coloanei vertebrale lombare. Spondiloza lombara in stadiul 1 (local) este acela in care procesul degenerativ se desfasoara la nivelul unui singur disc intervertebral si in consecinta durerea care apare este locala, de mai mica sau mai mare intensitate. Un tratament aplicat inca din aceasta etapa are foarte mari sanse de reusita rapida, rezultatele pot fi spectaculoase si prin aceasta se evita multa suferinta ulterioara.

Spondiloza lombara in stadiul 2 (miotonic) este cel in care procesul patologic cuprinde mai multe discuri intervertebrale, fiind cuprinsi si muschii paravertebrali care se contracta si devin durerosi. In acest stadiu durerea este mai intensa, de mai lunga durata si mai extinsa ca zona. Cel putin in aceasta faza daca s-ar face un tratament corespunzator s-ar evita multa suferinta ulterioara. Daca nu se intampla acest lucru boala avanseaza si se ajunge la urmatorul stadiu: stadiul 3 (iritativ), in care procesul este mai extins, mai avansat si in care sunt iritati si nervii care pleaca de la nivelul coloanei vertebrale lombare, in special nervul sciatic. In acest stadiu recuperarea este mai grea, mai anevoioasa dar posibila. In cazul in care nu se intervine nici in acest stadiu, se ajunge in urmatorul stadiu al afectiunii.

Spondiloza lombara in stadiul 4 (radicular) - in care procesul patologic se extinde de-a lungul radacinilor nervoase afectate si in care durerea se resimte la mare distanta de zona afectata a coloanei lombare, putand ajunge pana la nivelul piciorului si talpii piciorului. In acest stadiu sciatica cunoaste o agravare si o extindere ca suprafata si simptome.

Spondiloza lombara in stadiul 5 (atrofic) reprezinta stadiul in care toate fenomenele degenerative se accentueaza si simptomatologia se agraveaza. Pe termograma apare o zona hipotermica, lateral de coloana, semn al scaderii temperaturii locale si al agravarii distrugerii structurilor locale.

Simptomatologia in cazul spondilozei cervicale este urmatoarea: dureri si amorteli in miini; uneori scaderea fortei musculare a membrelor intii in miini si apoi in picioare. In regiunea cervicala exista in corpii vertebrali laterali un canal prin care trec arterele vertebrale care duc singe la creierul mic; daca acestea sint comprimate, se reduce cantitatea de singe care iriga creierul mic. Astfel poate aparea o lipsa de singe a trunchiului cerebral si a cerebelului. Aceasta se manifesta prin dureri de cap in regiunea occipitala, ameteli, tulburari de mers.

Bolnavii diagnosticati cu spondiloza cervicala trebuie sa evite pozitiile indelungate cu capul flexat. In cazul in care profesia le impune o asemenea pozitie, este bine sa execute periodic miscari de redresare fara a intrerupe activitatea profesionala; sa se odihneasca fara a sprijini capul pe perne inalte, folosind doar un sul introdus sub ceafa; sa execute zilnic miscari de gimnastica antagonica de extensie, flexie si rotatie a capului pina la disparitia durerilor musculare si nevralgice; sa-si restabileasca functionalitatea musculaturii cervicale prin gimnastica si masaj.

Durerile articulare reprezinta pentru multe persoane, in general trecute de 40 de ani, o problema chinuitoare. Acestea pot fi de natura inflamatorie (artrita), infectioasa, degenerativa (artroza) sau provocate de dezechilibre ale metabolismului (guta).

Artrozele sunt boli reumatismale degenerative, ce apar ca urmare a deteriorarii articulatiilor. Spre deosebire de artrite, care sunt inflamatii ale articulatiilor, artrozele sunt determinate de uzura articulatiilor si se instaleaza in timp. Pe langa imbatranirea organismului, o alta cauza este statul ore in sir pe scaun. De asemenea, pot exista si cauze endocrine sau ereditare.
Produse recomandate: 5 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 2 kg. si 6 buc. de Pasta Argila Albastra - 500 gr.. Pentru cura externa se recomanda 2 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 1 kg. sau 6 buc. Pasta Argila Albastra - 500 gr.. Pentru cura interna se recomanda Pulbere de Argila Albastra - 500 gr. - 2 buc.