Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Afectiuni alei prostatei, abces, adenom, inflamatie (prostatita)

Pentru tratarea acestor afectiuni, argiloterapia consta in:

* Aplicarea in zona anal-perineala - de cataplasme cu argila, reci, de 1-2 pe zi, cate 1-2 ore;
* Aplicatii de pasta de argila calduta in rect (10-20 ml), seara, mentinandu-se pana dimineata.

Pentru introducerea pastei in rect se poate folosi o seringa din plastic (fara ac, bineinteles);
Cura interna cu apa argiloasa: Dimineata se va consuma un pahar de apa argiloasa inainte cu minim 30 minute de micul dejun, durata va fi de 21 zile cu 7 zile repaus , apoi ciclul se va relua. Dieta va fi cea recomandata in curele cu argila;
Alternativ, se vor face aplicatii de foi de varza zdrobite sau cataplasme de foi de varza tocate - cateva ore si chiar de seara pana dimineata.

Recomandari pentru utilizarea cat mai eficienta a compreselor/cataplasmelor de Argila Albastra

Pentru realizarea compozitiei, Argila Albastra se amesteca (intr-un vas de sticla, lemn sau ceramica) cu apa calduta pana se obtine o pasta densa. Inainte de aplicare, pasta trebuie lasata cca. 4 ore pentru maturare.

Cataplasmele se aplica pe zonele afectate in asa fel incat suprafata acoperita sa fie putin mai mare decat zona tratata si se acopera cu folie de naylon/celofan, pentru pastrarea umiditatii compozitiei (argila uscata nu prezinta efect terapeutic). Durata de aplicare a cataplasmelor este, de regula, 1.5 - 2 ore.
Pentru sporirea eficientei, pasta poate fi combinata cu cantitati mici de uleiuri, tincturi sau macerate de plante, in functie de afectiune. Se va evita aplicarea cataplasmenlor pe zona abdomenului de catre femei in perioada ciclului menstrual.

Recomandari in cazul curelor interne cu apa argiloasa

Pentru prepararea apei argiloase se adauga o lingurita de argila (pasta sau pulbere) la 3/4 pahar (150 ml) cu apa plata si se lasa peste noapte. Se bea dimineata, pe stomacul gol, numai apa limpede, timp de 3 zile. Apoi cura continua timp de 21 de zile, timp in care apa se agita inainte de consum (ingurgitandu-se practic toata compozitia, asa numitul \"lapte de argila\"). Se face o pauza timp de 7 zile, tratamentul continuand pe o perioada de alte 21 de zile, timp in care se bea \"laptele de argila\".
In cazul aparitiei de efecte adverse (ex: constipatie) doza se reduce. Pe toata durata curei regimul dietetic va fi sarac in grasimi, cofeina si dulciuri, pentru o cat mai buna absortie a mineralelor in organism.

Produse recomandate: 3 x Argila Albastra granule 1 KG