Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Arsuri de piele

Arsurile usoare precum si cele de grad I (provocate de soare, acid, etc), arsurile de grad II si mai mari, se vor trata la inceput in mediu steril in cadru medical specializat.

Pentru tratare se va aplica pe zona afectata o compresa rece apoi se aplica in straturi groase catapalasme cu argila. Cataplasmele se vor schimba in primele zile de cate 3-5 ori, pana la ameliorarea durerilor. Recomandari pentru utilizarea cat mai eficienta a compreselor/cataplasmelor de Argila Albastra
Pentru realizarea compozitiei, Argila Albastra se amesteca (intr-un vas de sticla, lemn sau ceramica) cu apa calduta pana se obtine o pasta densa. Inainte de aplicare, pasta trebuie lasata cca. 4 ore pentru maturare.

Cataplasmele se aplica pe zonele afectate in asa fel incat suprafata acoperita sa fie putin mai mare decat zona tratata si se acopera cu folie de naylon/celofan, pentru pastrarea umiditatii compozitiei (argila uscata nu prezinta efect terapeutic). Durata de aplicare a cataplasmelor este, de regula, 1.5 - 2 ore.
Pentru sporirea eficientei, pasta poate fi combinata cu cantitati mici de uleiuri, tincturi sau macerate de plante, in functie de afectiune. Se va evita aplicarea cataplasmenlor pe zona abdomenului de catre femei in perioada ciclului menstrual.
Produse recomandate: 1-2 buc. de Pasta Argila Albastra - 500 gr.