Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Dermatoze, psoriazis, eczeme

In cazul dishidrozei purulente, psoriazisului, eczemelor care supureaza, negi pe talpa piciorului (acestea fiind numai cateva dintre dermatozele intalnite), argiloterapia cu Argila Albastra actioneaza pe doua cai:

Pentru cazurile severe, locale, cataplasmele se mentin cca. 1 ora si vor fi innoite si mai repede in cazul sezatiei de caldura insuportabila, tratamentul constand in aplicarea unui numar de cca. 3-5 cataplasme pe zi, dupa ce in prealabil eczemele au fost spalate cu ceai de musetel. Cataplasmele vor fi acoperite cu celofan/ nylon pe toata perioada in care sunt mentinute, pentru pastrarea umiditatii argilei.

Pentru cazurile in care suprafata afectata este mai intinsa se recomanda cure cu bai de argila/1/zi. Tratamentul trebuie realizat 3-5 zile, chiar daca rezultatele sunt vizibile mai repede. Recomandari pentru utilizarea cat mai eficienta a compreselor/cataplasmelor de Argila Albastra
Pentru realizarea compozitiei, Argila Albastra se amesteca (intr-un vas de sticla, lemn sau ceramica) cu apa calduta pana se obtine o pasta densa. Inainte de aplicare, pasta trebuie lasata cca. 4 ore pentru maturare.

Cataplasmele se aplica pe zonele afectate in asa fel incat suprafata acoperita sa fie putin mai mare decat zona tratata si se acopera cu folie de naylon/celofan, pentru pastrarea umiditatii compozitiei (argila uscata nu prezinta efect terapeutic). Durata de aplicare a cataplasmelor este, de regula, 1.5 ? 2 ore.
Pentru sporirea eficientei, pasta poate fi combinata cu cantitati mici de uleiuri, tincturi sau macerate de plante, in functie de afectiune. Se va evita aplicarea cataplasmenlor pe zona abdomenului de catre femei in perioada ciclului menstrual.
Recomandari pentru baile cu Argila Albastra
Pentru un tratament sunt recomandate aprox. 10 kg. de Argila Albastra. In prima zi a tratamentului se adauga in cada aprox. 2 kg. de Argila, dupa care se adauga putina apa, pana cand Argila se inmoaie. Se recomanda lasarea timp de cca. 4 ore a compozitiei la maturat. Se completeaza nivelul apei in cada cu apa calda si se face baie timp de aprox. 40 - 50 min.

Dupa baie nu se goleste cada, apa ramasa fiind indepartata a doua zi cu ajutorul unui furtun. Peste cantitatea de argila ramasa se mai adauga 2 kg. de argila, repetandu-se procedeul. Din a sasea si pana in a douasprezecea zi, baia se face practic cu intreaga cantitate de argila (10 kg.) Durata unui tratament este de regula cuprins intre 8 ? 12 zile.
Produse recomandate: Pentru bai cu apa argiloasa: 1-5 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 2 kg., 1-2 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 1 kg. - pentru cura interna (in cazul psoriazisului - min. 1 luna) si Pasta Argila Albastra - 500 gr. pentru cataplasme.