Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Ficat, ciroza, hepatita, steatoza, icter

Cauze ale afectiunilor hepatice o reprezinta folosirea medicamentelor pe termen indelungat si a drogurilor. Toxinele puternice pot duce chiar si la insuficienta hepatica (hepatita). Alcoolul induce boli hepatice mai crescute ca numar decat bolile hepatice virusale sau alte boli hepatice cauzate de alti factori. Steatoza hepatica (ficatul gras) se caracterizeaza printr-o incarcare cu grasimi a ficatului, grasimi acumulate din alimentele consumate.
Chiar daca nu au fost descoperite toate cauzele care duc la aparitia steatozei hepatice, factorul determinant principal este alcoolul. Exista cazuri cand steatoza hepatica apare si la persoane care nu consuma alcool, iar ca grad de risc, obezitatea ocupa locul al doilea, alimentatia necorespunzatoare putand si ea duce, in timp, la aparitia steatozei hepatice. In cazul alcoolului ca factor determinant (steatoza alcoolica), steatoza hepatica se poate agrava pana la cancer hepatic.

Argiloterapia actioneaza in aceste cazuri pe doua cai: Cura interna, consta in consumul unui pahar de apa argiloasa (150 ml.), cu min. 30 minute inaintea meselor principale.
Apa argiloasa se prepara din Argila Albastra si apa, astfel: 100 gr. argila la 2 litri apa plata/izvor care se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa la omogenizare min 4 ore. In primele trei zile se va consuma numai apa limpede de pe argila urmand ca in urmatoarele 17 sa se consume apa tulbure/agitata inainte de consum (asa numitul \"lapte de argila\"), dupa aceasta perioada se face o pauza de 7 zile in care se va consuma din nou apa limpede de pe argila. Pe masura ce apa din vas scade se va completa cu alta idem cu argila.
Durata este de min 3 cicluri (luni de zile) apoi este recomandat ca pana la recapatarea sanatatii sa se consume apa limpede de pe argila periodic sau functie de gravitatea bolii toata viata.

Cura externa consta in aplicarea de cataplasme subtiri in zona ficatului, ce vor fi mentinute 2 ore (daca apare senzatia de frig, proasta dispozitie, dureri), durata de mentinere a cataplasmei se va reduce. Daca sunt bine suportate, cataplasmele se vor pune in straturi mai groase (cca. 2 cm). In caz contrar se vor aplica cataplasme caldute.
Cataplasma se face prin aplicarea pastei de argila direct pe piele, acoperita cu nailon/celofan sau un tifon umed pentru mentinerea umiditatii pastei pe toata durata cat trebuie mentinuta. Cataplasmele se aplica de doua ori pe zi, de regula seara si dimineata.

Dieta recomandata pe durata tratamentului nu va contine cafea, alcool, grasimi, lapte, fiind recomandat consumul de peste, carne de pui, legume si fructe. Tratamentul dureaza 21-24 zile cu repaus de 7 zile, dupa care ciclul se reia pana la vindecarea completa. In functie de stadiul bolii, studiile arata ca sunt necesare 3-6 cicluri. Recomandari pentru utilizarea cat mai eficienta a compreselor/cataplasmelor de Argila Albastra
Pentru realizarea compozitiei, Argila Albastra se amesteca (intr-un vas de sticla, lemn sau ceramica) cu apa calduta pana se obtine o pasta densa. Inainte de aplicare, pasta trebuie lasata cca. 4 ore pentru maturare.

Cataplasmele se aplica pe zonele afectate in asa fel incat suprafata acoperita sa fie putin mai mare decat zona tratata si se acopera cu folie de naylon/celofan, pentru pastrarea umiditatii compozitiei (argila uscata nu prezinta efect terapeutic). Durata de aplicare a cataplasmelor este, de regula, 1.5 - 2 ore.
Pentru sporirea eficientei, pasta poate fi combinata cu cantitati mici de uleiuri, tincturi sau macerate de plante, in functie de afectiune. Se va evita aplicarea cataplasmenlor pe zona abdomenului de catre femei in perioada ciclului menstrual.
Produse recomandate: 3 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 1 kg. si 2 buc. Pulbere de Argila Albastra - 1 kg.