Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Gastro-dudenita, ulcer gastro-duodenal

Cura externa presupune aplicarea de cataplasme pe scobitura epigastrica (partea superioara a abdomenului), intre mese.

Cura interna consta in servirea a unui pahar cu apa argiloasa (200 - 250 ml), sau 2-3 granule de argila, cu minim o jumatate de ora inintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 zile, chiar daca vindecarea pare sa apara mai devreme, dupa care 7 zile se va consuma apa limpede de pe argila. Cura se reia pana la vindecarea totala a afectiunilor.

Regimul igieno-dietetic consta in servirea a 4-5 mese pe zi, alimentele fiind bine mestecate, evitandu-se consumul alimentelor fierbinti.
In perioada dureroasa si in functie de toleranta, si in perioadele de acalmie se vor evita: sosurile, prajelile, supele concentrate de carne, condimentele, alcoolul, painea neagra, varza, castravetii, ciupercile, ceapa, usturoiul, nucile, untura, slanina, mezelurile, laptele batut, afumaturile, ciocolata si dulciurile concentrate. Se recomanda consumul de lapte dulce, branza de vaci, cas dulce, unt, frisca, oua fierte moi, carne slaba fiarta, peste slab fiert, cartofi, conopida, dovlecei, morcovi, paine alba veche de 1-2 zile, prajituri cu branza de vaci, compoturi slab indulcite, sucuri de fructe nechimizate(naturale). Recomandari pentru utilizarea cat mai eficienta a compreselor/cataplasmelor de Argila Albastra
Pentru realizarea compozitiei, Argila Albastra se amesteca (intr-un vas de sticla, lemn sau ceramica) cu apa calduta pana se obtine o pasta densa. Inainte de aplicare, pasta trebuie lasata cca. 4 ore pentru maturare.

Cataplasmele se aplica pe zonele afectate in asa fel incat suprafata acoperita sa fie putin mai mare decat zona tratata si se acopera cu folie de naylon/celofan, pentru pastrarea umiditatii compozitiei (argila uscata nu prezinta efect terapeutic). Durata de aplicare a cataplasmelor este, de regula, 1.5 - 2 ore.
Pentru sporirea eficientei, pasta poate fi combinata cu cantitati mici de uleiuri, tincturi sau macerate de plante, in functie de afectiune. Se va evita aplicarea cataplasmenlor pe zona abdomenului de catre femei in perioada ciclului menstrual.
Recomandari in cazul curelor interne cu apa argiloasa
Pentru prepararea apei argiloase se adauga o lingurita de argila (pasta sau pulbere) la 3/4 pahar (150 ml) cu apa plata si se lasa peste noapte. Se bea dimineata, pe stomacul gol, numai apa limpede, timp de 3 zile. Apoi cura continua timp de 21 de zile, timp in care apa se agita inainte de consum (ingurgitandu-se practic toata compozitia, asa numitul \"lapte de argila\"). Se face o pauza timp de 7 zile, tratamentul continuand pe o perioada de alte 21 de zile, timp in care se bea \"laptele de argila\".
In cazul aparitiei de efecte adverse (ex: constipatie) doza se reduce. Pe toata durata curei regimul dietetic va fi sarac in grasimi, cofeina si dulciuri, pentru o cat mai buna absortie a mineralelor in organism.
Produse recomandate: 2 buc. Pulbere de Argila Albastra - 1 kg. si 4 buc. Pasta Argila Albastra - 500 gr.