Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Infectii urinare, litiaza renala

Infectia urinara o reprezinta prezenta unor agenti microbieni in urina, asociata cu simptome din partea aparatului urinar. De cele mai multe ori, boala se manifesta prin dureri periodice, iar la dureri puternice este insotita de febra, urinari dese, usturimi la urinat, dureri lombare (de sale), frisoane, astenie; Probele de laborator arata leucocite si microbi in urina, viteza de sedimentare si leucocitele in singe sunt crescute.

Litiaza renala reprezinta prezenta unor calcare in bazinet si caile urinare, care se produc prin precipitarea si cristalizarea substantelor care se gasesc in mod normal in urina. Prezenta calculilor este asimptomatica, in unele cazuri, cand exista tendinta de migrare, apar crize dureroase pornind din regiunea lombara (regiunea salelor) spre radacina coapsei, urinari dese, urine rosii (care arata prezenta singelui in urina). In ambele cazuri un consult medical de specialitate va stabili tipul afectiunii.

Argiloterapia in acest caz va seconda tratamentul alopat, proprietatile argilei albastre (bactericid si antitoxic) au o actiune de spalare mecanica, dizolva concretiunile de nisip, decongestioneaza mucoasa, cresc peristaltismul pieloureteral si dezinfecteaza urina. Tratamentul consta in cura interna cu apa argiloasa tulbure 3x1 pahare inainte de mesele principale, timp de 21 zile cu 7 zile repaus, dupa care ciclul se reia, si bai locale (caldute) cu apa argiloasa de 25- 30 minute.

La inceputul tratamentului este posibil ca urina sa isi schimbe culoarea si sa fie urit mirositoare, este semnul ca organismul sufera o dezintoxicare rapida. Dupa cateva zile aceste simptome dispar. In numeroase cazuri, dupa o cura cu argila crizele persoanelor ajunse la dializa s-au ameliorat. Recomandari in cazul curelor interne cu apa argiloasa
Pentru prepararea apei argiloase se adauga o lingurita de argila (pasta sau pulbere) la 3/4 pahar (150 ml) cu apa plata si se lasa peste noapte. Se bea dimineata, pe stomacul gol, numai apa limpede, timp de 3 zile. Apoi cura continua timp de 21 de zile, timp in care apa se agita inainte de consum (ingurgitandu-se practic toata compozitia, asa numitul \"lapte de argila\"). Se face o pauza timp de 7 zile, tratamentul continuand pe o perioada de alte 21 de zile, timp in care se bea \"laptele de argila\".
In cazul aparitiei de efecte adverse (ex: constipatie) doza se reduce. Pe toata durata curei regimul dietetic va fi sarac in grasimi, cofeina si dulciuri, pentru o cat mai buna absortie a mineralelor in organism.
Produse recomandate: 3 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 1 kg. si 2 buc. Pulbere de Argila Albastra - 500 gr.