Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Plagi (infectate, cangrenoase), furunculi

Argiloterapia consta in aplicarea de 4-6 cataplasme caldute pe zona infectata, mentinute in primele 2-3 zile timp de 30 minute, apoi cca. 1 ora, reinnoite si mai repede in cazul senzatiei de caldura insuportabila.

In cazul cangrenelor la inceputul tratamentului se constata o aparenta extindere a zonei cangrenate, datorita fatpului ca argila incepe procesul de eliminare a celulelor cangrenate (moarte si bolnave). In acelasi timp se vor consuma trei cani (cca 150-200 ml) de apa argiloasa pe zi. Apa se va consuma cu 30 minute inainte de mesele principale timp de 21 zile, urmand a se face o pauza de 7 zile, ciclul reluandu-se timp de 3 luni, chiar daca afectiunea externa s-a vindecat. Drenarea organismului este foarte importanta in aceste cazuri!

Conform analizelor realizate in 1928 de catre profesorul Labourde, in cadrul Facultatii de Farmacie din Strasbourg, s-a constatat ca o plaga purulenta tratata cu argila se vindeca cu o rapiditate care ne uimeste, argila curativa fiind sterila, adica lipsita de germeni microbieni.

De retinut ca acesti timpi de mentinere a cataplasmelor trebuie respectati cu strictete, deoarece dupa absorbtia toxinelor , procesul este reversibil!!! Recomandari pentru utilizarea cat mai eficienta a compreselor/cataplasmelor de Argila Albastra
Pentru realizarea compozitiei, Argila Albastra se amesteca (intr-un vas de sticla, lemn sau ceramica) cu apa calduta pana se obtine o pasta densa. Inainte de aplicare, pasta trebuie lasata cca. 4 ore pentru maturare.

Cataplasmele se aplica pe zonele afectate in asa fel incat suprafata acoperita sa fie putin mai mare decat zona tratata si se acopera cu folie de naylon/celofan, pentru pastrarea umiditatii compozitiei (argila uscata nu prezinta efect terapeutic). Durata de aplicare a cataplasmelor este, de regula, 1.5 - 2 ore.
Pentru sporirea eficientei, pasta poate fi combinata cu cantitati mici de uleiuri, tincturi sau macerate de plante, in functie de afectiune. Se va evita aplicarea cataplasmenlor pe zona abdomenului de catre femei in perioada ciclului menstrual.
Recomandari in cazul curelor interne cu apa argiloasa
Pentru prepararea apei argiloase se adauga o lingurita de argila (pasta sau pulbere) la 3/4 pahar (150 ml) cu apa plata si se lasa peste noapte. Se bea dimineata, pe stomacul gol, numai apa limpede, timp de 3 zile. Apoi cura continua timp de 21 de zile, timp in care apa se agita inainte de consum (ingurgitandu-se practic toata compozitia, asa numitul \"lapte de argila\"). Se face o pauza timp de 7 zile, tratamentul continuand pe o perioada de alte 21 de zile, timp in care se bea \"laptele de argila\".
In cazul aparitiei de efecte adverse (ex: constipatie) doza se reduce. Pe toata durata curei regimul dietetic va fi sarac in grasimi, cofeina si dulciuri, pentru o cat mai buna absortie a mineralelor in organism.
Produse recomandate: 2-4 buc. Pasta Argila Albastra - 500 gr. sau 1-2 buc. Pulbere de Argila Albastra - 2 kg.