Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Spondiloza lombara, cervicala si dureri articulare

In cazul durerilor articulare, la primul semn se recomanda de urgenta un consult medical, deoarece aceste dureri pot fi cauzate in principal de reumatism, reumatism articular acut, artrita, etc.

Reumatismul reprezinta o afectiune localizata la nivelul aparatului locomotor, in special la nivelul articulatiilor si la nivelul aparatului cardio-vascular. Cauzele reumatismului si a durerilor articulare le constituie alimentatia necorespunzatoare (rezultand mult acid uric), disfunctia rinichilor, toxinele acumulate in organism, consumul insuficient de lichide.

Reumatismul acut, cea mai temuta forma a bolilor reumatismale, afecteaza in mai toate cazurile inima. Boala incepe cu o infectie a cailor respiratorii superioare, apoi dupa doua saptamani se manifesta prin febra, frisoane, ameteli, greata, varsaturi. Boala se localizeaza cel mai des la maini picioare si genunchi, pielea zonelor afectate devine subtire, palida, lucioasa si fara viata.

Argiloterapia consta in cura interna cu apa argiloasa pentru detoxifierea organismului, cca. 2 luni de zile, tratamentul efectuandu-se in intervale de 21-25 zile, urmate de o pauza de 7 zile.

Cura externa se poate efectua prin bai cu apa argiloasa, preparata din 1 kg de argila care se dizolva in apa la o temperatura de 37-38 grade Celsius in cada de baie. Se vor efectua 10-15 sedinte de cel putin 20-25 minute fiecare, apoi dupa bai se vor efectua impachetari (cataplasme) cu argila pe zonele afectate.

Pentru realizarea cataplasmelor, Argila Albastra se amesteca cu apa calda pana ajunge de consistenta unei paste. Vasul cu argila se pune in alt vas cu apa fierbinte si se incalzeste argila pana la o temperatura suportabila pentru piele. Se unge argila pe un celofan, intr-un strat gros, si se pune pe locul bolnav, aplicandu-se argila cu argila direct pe suprafata dureroasa, se leaga cu un brau si se acopera astfel ca sa se pastreze calduta cat mai mult timp (cca 2 ore). Aceasta procedura se efectueaza din doua in doua zile.

Se recomanda o dieta ce consta in cure de cruditati de lunga durata si bai de soare, precum si evitarea frigului, umezelii, surmenajului, efortului intelectual, traumelor psihice si a enervarilor. Odata cu atenuarea manifestarilor se va trece la mobilizarea articulatiilor pentru a se evita anchilozele, atrofia musculara si osteoporoza de inactivitate. Recomandari pentru utilizarea cat mai eficienta a compreselor/cataplasmelor de Argila Albastra
Pentru realizarea compozitiei, Argila Albastra se amesteca (intr-un vas de sticla, lemn sau ceramica) cu apa calduta pana se obtine o pasta densa. Inainte de aplicare, pasta trebuie lasata cca. 4 ore pentru maturare.

Cataplasmele se aplica pe zonele afectate in asa fel incat suprafata acoperita sa fie putin mai mare decat zona tratata si se acopera cu folie de naylon/celofan, pentru pastrarea umiditatii compozitiei (argila uscata nu prezinta efect terapeutic). Durata de aplicare a cataplasmelor este, de regula, 1.5 ? 2 ore.
Pentru sporirea eficientei, pasta poate fi combinata cu cantitati mici de uleiuri, tincturi sau macerate de plante, in functie de afectiune. Se va evita aplicarea cataplasmenlor pe zona abdomenului de catre femei in perioada ciclului menstrual.
Recomandari pentru baile cu Argila Albastra
Pentru un tratament sunt recomandate aprox. 10 kg. de Argila Albastra. In prima zi a tratamentului se adauga in cada aprox. 2 kg. de Argila, dupa care se adauga putina apa, pana cand Argila se inmoaie. Se recomanda lasarea timp de cca. 4 ore a compozitiei la maturat. Se completeaza nivelul apei in cada cu apa calda si se face baie timp de aprox. 40 - 50 min.

Dupa baie nu se goleste cada, apa ramasa fiind indepartata a doua zi cu ajutorul unui furtun. Peste cantitatea de argila ramasa se mai adauga 2 kg. de argila, repetandu-se procedeul. Din a sasea si pana in a douasprezecea zi, baia se face practic cu intreaga cantitate de argila (10 kg.) Durata unui tratament este de regula cuprins intre 8 ? 12 zile.
Recomandari in cazul curelor interne cu apa argiloasa
Pentru prepararea apei argiloase se adauga o lingurita de argila (pasta sau pulbere) la 3/4 pahar (150 ml) cu apa plata si se lasa peste noapte. Se bea dimineata, pe stomacul gol, numai apa limpede, timp de 3 zile. Apoi cura continua timp de 21 de zile, timp in care apa se agita inainte de consum (ingurgitandu-se practic toata compozitia, asa numitul \"lapte de argila\"). Se face o pauza timp de 7 zile, tratamentul continuand pe o perioada de alte 21 de zile, timp in care se bea \"laptele de argila\".
In cazul aparitiei de efecte adverse (ex: constipatie) doza se reduce. Pe toata durata curei regimul dietetic va fi sarac in grasimi, cofeina si dulciuri, pentru o cat mai buna absortie a mineralelor in organism.
Produse recomandate: 5 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 2 kg. si 6 buc. de Pasta Argila Albastra - 500 gr.. Pentru cura externa se recomanda 2 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 1 kg. sau 6 buc. Pasta Argila Albastra - 500 gr.. Pentru cura interna se recomanda Pulbere de Argila Albastra - 500 gr. - 2 buc.