Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Sinuzita

Sinuzita este o boala inflamatorie ce se manifesta la nivelul mucoasei sinusurilor craniene. Sinusurile sunt cavitati din grosimea maxilarului si osului frontal, captusite cu o mucoasa ca cea a cavitatii nazale. Ele comunica prin mici canale cu fosele nazale. Denumirea sinusurilor corespunde oaselor in care se afla: sinusul maxilar, frontal, etmoidal si sfenoidal.

Rolul sinusurilor este acela de a incalzi, filtra si umezi aerul inspirat, precum si acela de ?cutie de rezonanta? pentru sunetele produse de corzile vocale. Sinuzita reprezinta inflamatia mucoasei acestor sinusuri. In cazul infectiilor virale ori bacteriene manifestate la nivelul mucoasei nazale orificiile sinusurilor se pot obstrua, astfel ca secretiile sinusale nu mai sunt drenate. Acestea se acumuleaza la nivelul sinusurilor si creeaza conditii propice dezvoltarii unor microorganisme, cu aparitia infectiei si puroilui. Clinic, pacientul simte colectiile purulente de la nivelul sinusurilor ca o senzatie de presiune la nivelul fetei. Sinuzita este acuta sau cronica. Pe langa aceasta clasificare, sinuzitele mai sunt denumite si dupa sediul infectiei: sinuzite frontale, maxilare, sfenoidale si etmoidale.

Sinuzita acuta, tratata adecvat, se vindeca in decurs de trei saptamani si nu apare mai des de trei ori pe an. Cel mai frecvent, sinuzita acuta survine in urma unor infectii pe caile aeriene superioare (raceala in special). Alte cauze care pot duce la aparitia sinuzitei sunt: polipi nazali, alergii (rinita alergica), deviatia de sept si abcesele dentare.

Sinuzita cronica reprezinta aceea forma a sinuzitei care recidiveaza de mai multe ori, nu cedeaza la tratament si persista peste sase saptamani. In general sinuzita se cronicizeaza dupa mai multe pusee acute. Cauze: cele mai frecvente sunt infectiile repetate ale mucoasei nazale si deloc de neglijat, sunt alergiile mucoasei nazale. In cazul bolilor alergice, inflamarea repetata a mucoasei nazale si a sinusurilor poate duce la cronicizare. Expunerea prelungita la frig, tabagismul activ sau pasiv si inhalarea pe un timp indelungat de substante iritante, precum si modificari anatomice care duc la ingustarea cavitatii nazale(acest fapt impiedicand drenarea suficienta a secretiei mucoasei - deviatii de sept ori traumatisme ce duc la modificarea structurii anatomice normale a cavitatilor nazale), polipi ori formatiuni tumorale, inhalarea de cocaina(care in timp produce necroza - moartea celulelor - mucoasei nazale cu pirderea definitiva a functiilor senzoriale ale nasului - pierderea mirosului -, sistemul imunitar slabit(in diferite boli ce duc la scaderea imunitatii organismului - infectii cronice, hepatite cronice, HIV, cancere etc.- pot duce la aparitia sinuzitei cronice.
Produse recomandate: 1 buc. Pulbere de Argila Albastra - 1 kg.